Lainsäädäntö ja mielivaltaiset lobbarit!

No niin kirjoitellaampas jälleen tännekkin, kun on tuo vuosikin vaihtunut.

Avaan tämän vuoden kirjoituksen aiheella SÄHKÖTUPAKKA ja siihen kohdistuva lainsäädäntö.
Miten helvetissä tämä 1.1.2012 voimaan tullut perseily on edes mahdollista Valviran toimesta kysyn minä?.
Siis näitä lähinnä tusseja muistuttavat sähkötupakat ovat saaneet totaalisen markkinointikiellon ja nämä helvetin huuhaa virkailijat ovat saaneet tahtonsa läpi ettei näitä ihmisille oikeasti apua tarjoavat tupakonnin lopettamiseen tarkoitetut välineet nyt sitten tulleetkaan jäädäkseen… paitsi että tulivat.

En ymmärrä virkaperseilyn päätösvaltaa Suomessa joka päivä päivältä alkaa muistuttamaan Kekkoslovakiaa. Tässä ei liene enää edes kannata nostaa tupakka ja lääkenahjuksia pöydälle kun kaikille on jo selvää kuka näiden mielivaltaisten päätösten takana seisoo. Nicorette inhalaattorit, laastarit ja muut paskalle maistuvat purkat eivät ole markkinointikiellon alaisena ”eipä tietenkään” koska niistä saatavat myyntivoitot jaetaan kenenkäs muun kuin päättäjien ja lääketeollisuuden kesken. Asiaa tutkittuani tuli ilmi että kaikissa markkinointikieltoa koskevissa säädöksissä on Nicoretten mentävä aukko.

Jokainen voi halutessaan lukaista VALVIRAN sivuilta löytyvän ohjeistuksen ja todeta ollaanko tässä nyt ihan järkevällä pohjalla?.

Suomesta löytyy jo tuhansia ihmisiä jotka ovat saaneet avun tupakoinnin lopettamiseen sähkötupakan avulla ja nyt virkaperseilijöiden olisikin syytä miettiä uudestaan tätä asiaa ihan jo yleisen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Nyt paljon kohuttu lakiuudistushan on ollut jo voimassa vuosia markkinointia koskevin ehdoin, mutta räjähdysmaisesti kasvava sähkötupakointi on saanut vasta nyt pullaperseet reagoimaan naurettavin perustein.

Kansakunta vikisee ja virkamiehet päättävät kenenkäs muun kuin kansan rahoilla =) Hyvä Suomi, olemme askeleen lähempänä kompastua omaan nokkeluuteen.

Jätä kommentti